Tein tämän pikkuveljelle nimipäiväkakuksi ja pikkuveli oli tyytyväinen :)
Pohja
6 kanamunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Kostutus
1 ½ dl appelsiinimehua
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
4 banaania
1 rkl sitruunamehua
Kuorrutus
1 dl sokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ dl kahvia
1 dl kuohukermaa
2 keltuaista
200g margariinia tai voita
Vaahdota kanamunat ja sokeri keveäksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Viipaloi banaanit ja purista päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla sitä mukaan, kun täytät kakun. Levitä vaahtoa molempiin väleihin ja nosta päälle banaaniviipaleet.
Valmista kuorrutusta varten kiisseli. Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kahvi, kerma ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Jäähdytä. Vaahdota margariini tai voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kiisseli joukkoon vatkaten. Levitä kuorrute ohuesti kakun pinnalle ja reunoille. Tee lopusta kuorrutteesta koristekuvioita kakun pinnalle. Siirrä kakku kylmään.
Kommentit