Tein tämän pikkuveljelle nimipäiväkakuksi ja pikkuveli oli tyytyväinen :)

1246307014_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

6 kanamunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl maissitärkkelystä

2 tl leivinjauhetta

4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Kostutus

1 ½ dl appelsiinimehua

Täyte

2 dl kuohukermaa

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

2 rkl sokeria

4 banaania

1 rkl sitruunamehua

Kuorrutus

1 dl sokeria

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

½ dl kahvia

1 dl kuohukermaa

2 keltuaista

200g margariinia tai voita

 

Vaahdota kanamunat ja sokeri keveäksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Viipaloi banaanit ja purista päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla sitä mukaan, kun täytät kakun.  Levitä vaahtoa molempiin väleihin ja nosta päälle banaaniviipaleet.

Valmista kuorrutusta varten kiisseli. Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kahvi, kerma ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Jäähdytä. Vaahdota margariini tai voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kiisseli joukkoon vatkaten. Levitä kuorrute ohuesti kakun pinnalle ja reunoille. Tee lopusta kuorrutteesta koristekuvioita kakun pinnalle. Siirrä kakku kylmään.