Ohje on Kodin kuvalehdestä.

 

Pohja

100-150g Digestive-keksejä

n. 1 dl voisulaa

Täyte

1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk (2dl) vispikermaa

3-4 rkl sokeria

2 tl vanilijasokeria

1 prk vanilijarahkaa

3 1/4 liivatelehteä

½ sitruunan mehu

½ dl vettä

Lisäksi

1 l vadelmia

 

Leikkaa 20 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja vuoan reunat.

Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele tiiviiksi kakkupohjaksi vuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Notkista tuorejuusto kulhossa lusikalla. Vaahdota kerma ja sokerit hyvin löysäksi vaahdoksi.

Sekoita tuorejuusto, kerma ja rahka pehmeäksi seokseksi.

Kiehauta sitruunamehu ja vesi.

Liuota puristellut liivatteet nesteeseen. Jäähdytä 5 minuuttia.

Kaada liivateneste täytteeseen ja sekoita täyte tasaiseksi.

Asettele kakkupohjalle tuoreita vadelmia. Kaada kermatäyte vadelmien päälle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Koristele tuoreilla vadelmilla.

Tämä oli mielestäni aivan ihanan makuista!