Tein juhannuksen kunniaksi tän mansikkakakun. :) Ensimmäinen pohja meni pieleen kun tein sen ohjeen mukaan ja siinä käskettin paistaa 225 asteessa ja enhän sitten ajatuksissani kun olin tajunnu että sehän on liian kuuma lämpötila, sitten kun alko palaneen haju levitä uunista ni rupesin sitä ohjetta tutkii et mitä tein väärin ja tajusin että siinä on liian kuuma se uunin lämpötila. Tein toisen pohjan ja sen paistoin 175 asteessa ja siitä tuli hyvä :)

1245524897_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 kanamunaa

2 dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

1 - 1½ dl laimennettua sitruunamehua

Täyte

1 l mansikoita

9 liivatelehteä

1½ dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

3 dl kuohukermaa

300g maustamatonta tuorejuustoa

vajaa 1 dl laimennettua sitruunamehua

 

Vaahdota keskenään sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita taikina nostellen tasaiseksi ja kumoa sitten voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia.

Kumoa ja leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan.(minä leikkasin vain kolmeen osaan) Kostuta osat. Soseuta mansikat. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Kuumenna sitrusmehukiehuvaksi ja liuota siihen puristetut liivatteet. Yhdistä tuorejuusto, kermavaahto, sokerit, mansikkasose ja liivateseos ja sekoita seos tasaiseksi.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan asettamalla vuorotellen kakkupohjia ja täytettä. Jätä päällimmäiseksi kerros täytettä. Anna hyytyä viileässä vähintään 4 tunnin ajan.