Halusin kokeilla valkosuklaa-limerahkaa joten tein tämän tortun.

Tykkäsin tästä kovasti, rahka oli mukavan raikasta.

 

Murupohja

150g keksejä, esim. Digestive

75g margariinia tai voita

Täyte

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 tlk valkosuklaa-limerahkaa

2 rkl sokeria

1 tl vanilijasokeria

Pinnalle

100g valkosuklaata

karamellirakeita

 

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan kokoinen pala. Murenna keksit ja sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma ja sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle ja tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta kuorimaveitsellä lastuja. Peitä kakun pinta suklaalastuilla ja karamellirakeilla.