Tein tänään jälkiruuaksi sitruunahyytelökakun. Ihanan makuista oli, nam!

Resepti

 

4 liivatelehteä

vettä

2 munaa

3/4 dl sokeria

1 sitruunan mehu

½ sitruunan raastettu kuori

3 dl kuohukermaa

lisäksi sitruunan kuorenpaloja koristeluun

 

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.

2. Erota kananmunien keltuaiset valkuaisista. Säästä valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon sitruunan mehu ja raastettu kuori.

3. Purista liivatelehdistä liika vesi ja sulata ne tilkassa kuumaa vettä. Kaada liivateliuos keltuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää keltuaisvaahtoon.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahtoseokseen. Kaada seos astiaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 1½ tuntia.

5. Kasta astia kuumaan veteen ja kumoa ja koristele kuoren palasilla.