1245353662_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä kasvoi sen verran raparperia pihalla että sain tehtyä piirakan :) Hyvää oli.

 

Pullataikina

2½ dl maitoa

½ pkt (25g) tuorehiivaa

½ tl suolaa

1 dl sokeria

2 tl kardemummaa

noin 8 dl vehnäjauhoja

50g margariinia

Täyte

500g raparperinvarsia

2 dl sokeria

2 tl kanelia

1 sitruunan raastettu kuori

Päällys

1 dl sokeria

3 kanamunaa

400g kermaviiliä

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon erissä ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Laita palat kattilaan, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Sekoita päällyksen ainekset keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kauli pullataikina pellin päälle. Nosta reunoja. Levitä taikinan päälle ensin raparperitäyte ja sen jälkeen kermaviilitäyte. Kypsennä uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.