Meillä kasvoi sen verran raparperia pihalla että sain tehtyä piirakan :) Hyvää oli.
Pullataikina
2½ dl maitoa
½ pkt (25g) tuorehiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
50g margariinia
Täyte
500g raparperinvarsia
2 dl sokeria
2 tl kanelia
1 sitruunan raastettu kuori
Päällys
1 dl sokeria
3 kanamunaa
400g kermaviiliä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon erissä ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi pehmeä margariini. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Laita palat kattilaan, ripottele päälle sokeri ja kaneli. Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Sekoita päällyksen ainekset keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kauli pullataikina pellin päälle. Nosta reunoja. Levitä taikinan päälle ensin raparperitäyte ja sen jälkeen kermaviilitäyte. Kypsennä uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.
Kommentit