1249499174_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on Pirkka lehdestä.

 

100g leivontamargariinia

1 dl sokeria

1 kanamuna

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ dl kaurahiutaleita

täyte

1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

2 rkl sitruunamehua

2 rkl sokeria

2 tl vanilijasokeria

4 nektariinia

2-3 dl vadelmia

 

1. Vaahdota kevyesti huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon kanamuna. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos nopeasti taikinaan. Pane taikina kovettumaan hetkeksi jääkaappiin.

2. Voitele pienet vuoat juoksevalla margariinilla.

3. Pyörittele taikina paksuksi tangoksi ja jaa paloihin. Painele taikina jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille.

4. Paista piiraspohjia 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

5. Vaahdota kerma. Sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunamehu, sokeri ja vanilijasokeri. Leikkaa nektariinit viipaleiksi. Kuutioi osa viipaleista ja sekoita juustoseoksen joukkoon.

6. Irrota pohjat vuoista. Täytä jäähtyneet pohjat juustoseoksella. Koristele nektariiniviipaleilla ja vadelmilla.

 

Itse käytin nektariinien tilalla persikoita ja lisäsin myös vadelmia juustoseokseen.

 

1249501278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Hyviä olivat!