Tämä oli lämpimänä todella ihanaa.

1251203020_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje on Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta.

 

3 munaa

1½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kookoshiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 dl sulatettua margariinia

2-3 dl karviaismarjoja

Koristelu

n. 1½ dl kuohukermaa

2-3 rkl sokeria

½ tl vanilijasokeria

punaisia ja vihreitä karviaismarjoja

 

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun mielellään irtoreunaiseen vuokaan.

4. Ripottele päälle karviaismarjat.

5. Paista torttua 175 asteessa uunin alimalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.

6. Irrota varovasti rengas tortun ympäriltä, tai jos paistoit tortun kiinteäpohjaisessa vuossa anna sen jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa jäähdytetty torttu varovasti ja käännä paistopinta päälle.

7. Tortun voin tarjoilla olman kermavaahtoa ja marjakoristeita tai sen voi tarjota pelkän kermavaahdon kanssa.

8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vanilijasokerilla. Pursota kermavaahdosta koristeita tortun ulkoreunaan ja asettele viereen karviaismarjoja. Tee samanlaisia koristeraitoja tortun pinta täyteen.