Uusimassa Kodin kuvalehdessä oli tuo Italia lautasella ruokajuttu ja ihan innostuin! Kun oltiin perheen kanssa alku kesästä viikkon Roomassa ni on sen jälkeen ollut innostunut italialaisista resepteistä kun siellä oli todella hyvää ruokaa. Ja oi että se jäätelö! Suomesta ei kyllä mistään saa niin hyvää jäätelöä.
Koikeiltiin lehdestä munakoisomozzarellalasagnea ja se kyllä pääsi nyt lempiruokalistalle ehdottomasti! Aivan älyttömän hyvää oli.
4-6 hengelle
Tomaattikastike
2 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
3 rkl oliiviöljyä
2 tlk (400g) kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
Täyte
2 keskikokoista munakoisoa
3 rkl oliiviöljyä
4-5 pkt (à 125g) mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai basilikanlehtiä
200g lasagnelevyjä
1-2 dl vasta raastettua pecorinojuustoa tai parmesaania
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä öljyssä kattilassa, kunnes ne pehmenevät.
Kaada pannulle tomaatit nesteineen. Painele tomaatteja haarukalla hieman pienemmiksi paloiksi.
Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
Anna porista keskilämmöllä vähintään 15 minuuttia.
Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet siivilään kerroksittain.
Ripottele joka kerroksen väliin suolaa. Anna seistä noin 15 minuuttia. Huuhtele viipaleet kylmällä vedellä ja kuivaa.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Paista munakoisot muutamassa erässä pannulla öljyssä muutama minuutti molemmilta puolilta.
Nosta viipaleet talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla, pippurilla ja yrteillä.
Kokoa lasagne. Levitä uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta.
Lado päälle lasagnelevyjä, kastiketta, mozzarellaviipaleita ja munakoisoja.
Jatka kerrosten tekemistä. Laita päällimmäiseen kerrokseen tomattikastiketta ja ripottele sen päälle juustoraastetta.
Paista uunin alatasolla lasagnepakkauksen ohjeen mukaan. Paistoaika on yleensä 20-40 minuuttia.
Tässä vielä kuvia Rooman matkalta :)
Kommentit