Ohje on Maistuvat muffinit kirjasta ja oli alunperin suklaa-kesäkurpitsamuffinit, mutta laitoin kesäkurpitsan tilalle mustikoita.

1250008301_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

200g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

250g mustikoita

175g taloussuklaata

1 3/4 dl auringonkukkaöljyä

2 munaa

115g sokeria

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Asettele muffinivuoat pellille. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja sooda huolellisesti yhteen.

Pilko suklaa pieneen lämmönkestävään kulhoon, aseta se poreilevan vesikattilan päälle ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä hieman.

Pane öljy, munat ja sokeri suureen kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Kääntele joukkoon jauhoseos, mustikat ja sulatettu suklaa.

Lusikoi taikina vuokiin ja paista muffineja uunissa noin 25 minuuttia.