Ohje on Maistuvat muffinit kirjasta ja oli alunperin suklaa-kesäkurpitsamuffinit, mutta laitoin kesäkurpitsan tilalle mustikoita.
200g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
250g mustikoita
175g taloussuklaata
1 3/4 dl auringonkukkaöljyä
2 munaa
115g sokeria
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Asettele muffinivuoat pellille. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja sooda huolellisesti yhteen.
Pilko suklaa pieneen lämmönkestävään kulhoon, aseta se poreilevan vesikattilan päälle ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä hieman.
Pane öljy, munat ja sokeri suureen kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Kääntele joukkoon jauhoseos, mustikat ja sulatettu suklaa.
Lusikoi taikina vuokiin ja paista muffineja uunissa noin 25 minuuttia.
Kommentit