Tein nämä kaverilleni lahjaksi 18 vuotis synttäreiden kunniaksi :)

Tein ensin kääretorttupohjan ja otin siitä muotilla muffinipellin pohjien kokoisia paloja ja laitoin ne tuorekelmulla vuorattuun muffinipeltiin. 

 

Kääretorttupohjan ohje

4 kanamunaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut jauhot. Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia.

Seuraavaksi lisäsin vuokiin mustikka- tai mansikkatäytettä. Sen jälkeen otin muotilla vähän pohjia isompia pyöreitä paloja kääretorttupohjasta ja laitoin ne leivosten päälle ja sitten leivokset jääkaappiin hyytymään.

Mansikkamoussen ohjeen löysin Open Cafésta täältä.

Mustikkatäytteen ohje

4 dl vispikermaa

1 prk maitorahkaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g mustikoita

2 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

10 liivatelehteä

Vaahdota kerma, lisää siihen maitorahka ja tuorejuusto sekä mustikat. Mausta sokereilla. Liuota kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet 1 dl:aan kuuma nestettä ja sekoita täytteen joukkoon. (Itse lisäsin vielä joukkoon sinistä väriainetta jotta sain täytteestä haluamani väristä)

Lopuksi nostin leivokset vuuasta, niin että isompi puoli tuli alaspäin. Siis niin että leivokset kapenevat hiukan ylöspäin. Siistin reunat veitsellä ja sulatin leivosten päälle valkosuklaata ja laitoin koristeeksi aijemmin tekemäni kukat.