Tein tätä enne joulua ja ihan hyvää oli.

Ohje on Maku lehdestä.

 

6 annosta

 

3 keltuaista

n. ½ dl sokeria

50 g hienoksi murennettuja siirappipiparkakkuja

½ dl rommia

Marinoidut appelsiinit

3 suurta appelsiinia

n. ½ dl sokeria

1 dl appelsiinimehua (tuorepuristettua)

2 tähtianista

1 mausteneilikka

ripaus kanelia, vanilijasokeria ja kardemummaa

 

Vatkaa sokeri ja keltuaiset lämpimässä vesihauteessa vaahdoksi. Nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa vaahto kylmäksi.

Vaahdota kerma ja sekoita se keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon murennetut piparkakut ja rommi.

Kaada seos joko yhteen isoon kakkuvuokaan tai jaa se pieniin annosvuokiin. Siirrä vuoat pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kuori appelsiinit. Leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi niin, että vain hedelmäliha jää jäljelle.

Sulata sokeri pannulla. Odota, kunnes sokeri saa vähän väriä. Lisää mehu sekä mausteet.

Nosta appelsiiniviipaleet pannulle sokeriseokseen ja kiehauta. Anna jäähtyä ja maustua ilman kantta muutamia tunteja.

Ota jäädykkeet pakastimesta. Kumoa jäädyke lautaselle ja nosta marinoidut appelsiiniviipaleet jäädykkeen ympärille. Koristele annos tähtianiksilla ja appelsiinien liemellä.